Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبسایت سازمان جهانی بهداشت، انسان‌ها گاهی آنچنان در زندگی اجتماعی خود غرق می‌شوند که برخی واقعیت‌های موجود را نمی‌بینند. بسیاری از ما زمانی که از افراد جامعه سخن می‌گوییم، فراموش می‌کنیم که برخی از این افراد شاید مانند ما نباشند. یکی از این گروه‌های اجتماعی معلولان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوم دسامبر (برابر ۱۲ آذر) به نام روز جهانی معلولان نامگذاری شده است. این نامگذاری از آن جهت انجام شده تا مردم بیشتر به این قشر توجه کنند. براساس برآورد‌ها ۱۵ درصد از جمعیت جهان (معادل یک میلیارد نفر) از نوعی از نقص جسمانی رنج می‌برند که این موضوع در ۲ تا ۴ درصد آن‌ها به طور قابل توجه باعث تحت تاثیر قرار گرفتن عملکردشان شده است.

در چند دهه اخیر با افزایش جمعیت جهان بر شمار معلولان نیز افزوده شده است. از مشکلات مادرزادی تا بیماری‌ها و حوادث می‌تواند منجر به بروز معلولیت در انسان‌ها شود. یک پانزدهم جمعیت جهان معادل ۱۹۰ میلیون نفر هم اینک از معلولیت شدید رنج می‌برند. از آنجا که این قشر آسیب پذیری بیشتری نسبت به سایرین دارند، توجه به آن‌ها ضروری است.

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، درصد قابل توجهی از این معلولان در کشور‌های در حال توسعه زندگی می‌کنند. متاسفانه این قشر با مشکلات متعددی در زمان دریافت خدمات درمانی مواجه هستند. همه گیری کرونا نشان داد معلولان با آسیب پذیری بیشتری نسبت به دیگران در این موضوع مواجه هستند.

در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است: بسیاری از معلولان بار‌ها تجربه‌های ناخوشایندی از پیش داوری و تبعیض از سوی کادر درمانی در دریافت خدمات بهداشتی داشته اند. همچنین بسیاری از کسانی که به معلولان خدمات درمانی ارائه می‌کنند درباره این افراد آموزش لازم را ندیده اند و به نیاز‌های آن‌ها واقف نیستند.

شواهد نشان می‌دهد بسیاری از خدمات ارائه شده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منطبق با نیاز‌های معلولان نیست. این موضوع شامل اختصاص دادن زمان مناسب و بیشتر به معلولان، انعطاف بیشتر در زمانبندی به آنها، گسترش دامنه خدمات و کاهش هزینه‌ها برای معلولان می‌شود.

فرهنگ‌ها نیز در این زمینه متفاوت است. برای مثال، در برخی کشور‌ها با معلولان زن رفتار نامناسب می‌شود و یا تصور می‌شود، چون آن‌ها از معلولیت جسمی رنج می‌برند، توانایی بارداری ندارند. این موضوع به ویژه آن‌ها را در دریافت خدمات مرتبط با زنان و زایمان دچار مشکل می‌کند.

متاسفانه از افراد معلول کمتر نظرخواهی می‌شود. این افراد به دلیل مشکلات جسمانی نیازمند ابراز عقیده درباره چگونگی و کیفیت دریافت خدمات هستند، اما در بسیاری از موارد به مانند افراد سالم به معلولان خدمت رسانی می‌شود.

از موانع فیزیکی در ارائه خدمات درمانی به معلولان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- خدمات درمانی در نقاطی بسیار دور از محل زندگی معلولان قرار دارد و یا این افراد نمی‌توانند با وسایل نقلیه عمومی خود را به آنجا برسانند.
۲- نبود آسانسور یا مسیر ویلچر رو در ورودی مراکز درمانی
۳- توالت ها، راهروها، اتاق ها و محل عبور نامناسب برای معلولان
۴- عدم انطباق پذیری وسایل مراکز درمانی برای معلولان مانند تخت و صندلی‌های نامناسب

سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد در کنار مشکلاتی که مطرح شد یکی از بزرگترین مسائل درباره این قشر، بضاعت مالی پایین این افراد است. بیش از نیمی از معلولان در کشور‌های با درآمد پایین زندگی می‌کنند که توانایی تامین هزینه‌های مالی خدمات پزشکی را ندارند.

این موضوع در کنار ناتوانی آن‌ها در تامین هزینه ایاب و ذهاب و هزینه دارو مانعی بزرگ پیش روی معلولان برای دریافت خدمات درمانی مناسب است. از این رو، سوم دسامبر نه تنها روزی نمادین برای معلولان محسوب می‌شود بلکه زمانی است که دولت‌ها بکوشند مشکلات درمانی این قشر از جامعه که آسیب پذیری بیشتری را دارند حل کنند.

بیشتر بخوانید

عوارض مرگبار مصرف خودسر دارو‌های سقط جنین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سوانح ناتوانی جسمی حوادث ترافیکی توانبخشی معلولان سازمان جهانی بهداشت دریافت خدمات خدمات درمانی برای معلولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۶۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است

سرانجام با اعلام رسمی وزیر بهداشت، دستورالعمل درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، شکل اجرایی به خود گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع رایگان شدن خدمات درمانی برای کودکان زیر ۷ سال، گذشته از سوی وزیر بهداشت، رسانه‌ای شد و در عین حال؛ اختلاف بر سر نحوه اجرای آن، باعث شد این موضوع در جلسات هیأت دولت مورد بررسی و بحث قرار گیرد.

اجرای چنین طرح یا دستورالعملی در ابعاد کشوری، نیازمند بودجه و اعتبار لازم است و شاید همین موضوع، باعث تأخیر آن شده بود.

در عین حال، در روز‌های اخیر، وزیر بهداشت در حیاط دولت به اجرایی شدن این دستورالعمل، جنبه رسمی بخشید و قرار شد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شود.

حالا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت؛ جزئیات بیشتری از این دستورالعمل را تشریح کرده است.

وی با یادآوری اینکه تمامی هزینه‌های درمان سرپایی و بستری این کودکان رایگان بوده و بر عهده دولت است، گفت: در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان شد و هموطنان باید در جریان این موضوع قرار گیرند و بدانند که لازم نیست پولی بابت درمان فرزندانشان پرداخت کنند و اگر جایی با تخلف مواجه شدند این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

وی افزود: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند وظیفه ما است که آن‌ها را به طور رایگان درمان کنیم در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.

در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه هر حادثه یا بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیأت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن‌ها ایمن شود. این به همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند 
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است