Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@08:17:44 GMT

پاندمی کووید ۱۹ زندگی معلولان را دشوارتر کرده است

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۶۸۴۴

پاندمی کووید ۱۹ زندگی معلولان را دشوارتر کرده است

تقریبا تمام انسان‌ها در مقطعی از زندگی، معلولیت را تجربه می‌کنند. علاوه بر این، معلولیت یک مشکل حقوق بشری است و افراد دارای معلولیت در بین گروه‌هایی هستند که بیشترین رفتار تبعیض‌آمیز از جمله خشونت، تعصب و انکار استقلال را تجربه می‌کنند و با موانع متعددی در زندگی روبه رو می‌شوند.

امروز سوم دسامبر مصادف با سیزدهم آذر ماه، روز جهانی افراد دارای معلولیت است و در سال ۲۰۲۰ میلادی با شعار «روزی برای همه» برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شعار نشان دهنده درک فزاینده از این واقعیت است که معلولیت بخشی از وضعیت انسان است.

تقریبا هر شخص در مقطعی از زندگی خود به طور موقت یا دائمی دچار معلولیت شده است. با وجود این تعداد اندکی از کشورهای جهان مکانیزم‌های لازم برای تامین نیاز افراد معلول را به طور کامل فراهم کرده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت به تبعیت از سازمان ملل متحد که سال ۲۰۲۰ را با شعار «بازسازی بهتر: پیش به سوی دنیای پایدار، در دسترس و حامی معلولین، پس از کووید ۱۹» آغاز کرد، بر اهمیت توسعه فرهنگ حمایت از معلولین و واکنش مناسب به نیازهای افراد دارای معلولیت در تمام جنبه‌های اجتماع، به ویژه در طول پاندمی کووید ۱۹ تاکید دارد.

پیام‌ سازمان جهانی بهداشت به مناسبت روز جهانی  افراد دارای معلولیت 


- معلولیت بخشی از تجربه زندگی انسانی است.
- سازمان جهانی بهداشت تصدیق می‌کند جهانی که در آن همه انسان‌ها به بالاترین استاندارد ممکن برای سلامتی و رفاه دست پیدا می‌کنند، تنها در صورتی امکان وجود می‌یابد که سیستم‌های بهداشتی دربرگیرنده تمام نیازهای افراد معلول باشند.
- افراد معلول به دلیل بسیاری از موانع بهداشتی، اجتماعی، محیطی، نگرش‌های تبعیض‌آمیز و زیرساخت‌های غیرقابل دسترس در پاندمی کووید ۱۹ در بین آسیب‌پذیرترین اقشار جوامع بشری قرار دارند.
- پاندمی کووید ۱۹ فرصت منحصربه فردی را برای بازسازی سیستم‌های بهداشتی در اختیار می‌گذارد تا امکان تامین نیازهای معلولین و پاسخگویی به حقوق انسانی تمام افراد دچار معلولیت با هر نژاد و فرهنگ و جایگاهی فراهم شود.
- کشورها باید به سوی ایجاد یک سیستم خدمت‌رسانی بهداشتی پیش بروند که در تمام جوامع ریشه داشته و امکان دسترسی و حمایت از افراد دارای معلولیت را فراهم کند.

واقعیت‌هایی درباره معلولیت
- بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با نوعی معلولیت زندگی می‌کنند. در این بین ۳۹ میلیون کودک و ۷۲۰ میلیون شخص بالغ دچار اختلال جدی در عملکرد هستند.

- تعداد افراد معلول به دلیل تغییرات جمعیتی از جمله پیر شدن جوامع و افزایش جهانی بیماری‌های مزمن، به سرعت در حال افزایش است.

- افراد معلول در پاندمی کووید ۱۹ به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و در معرض سه ریسک جدی با پیامدهای ناگوار قرار دارند.

این ریسک‌ها شامل ابتلا به کووید ۱۹، بروز علایم شدید بیماری و مرگ در اثر آن بوده و به دلیل وضعیت ضعیف سلامت افراد معلول در طول پاندمی کووید ۱۹ و پس از آن، آن‌ها را تهدید می‌کنند.

- افراد دچار معلولیت، معمولا خدمات بهداشتی و سلامتی مورد نیاز را دریافت نمی‌کنند. در واقع نیمی از این افراد توانایی پرداخت هزینه خدمات درمانی را ندارند.

- به دلیل این که خدمات سلامتی در جهان متناسب با رشد نیاز معلولین توسعه نیافته است، نیازهای تامین‌نشده کودکان مبتلا به معلولیت به میزان قابل توجهی رو به افزایش است.

در حالی که بر اساس آمارهای جمعیتی، تعداد کودکان دچار معلولیت به طور متناوب روبه افزایش است، سیستم‌های خدمات سلامتی حتی ظرفیت پاسخگویی به نیازهای موجود این کودکان را ندارند.

- احتمال بیکاری افراد دچار معلولیت بیش از سایرین است. بر اساس آمار جهانی، نرخ اشتغال افراد معلول کمتر از افراد سالم است.

در واقع نرخ اشتغال مردان معلول ۵۳ درصد و زنان معلول ۲۰ درصد بوده؛ در حالی که نرخ اشتغال مردان سالم ۶۵ درصد و زنان سالم ۳۰ درصد است.

- افراد دارای معلولیت در برابر فقر آسیب‌پذیر هستند. این افراد در مقایسه با افراد سالم  شرایط زندگی بدتری دارند و معمولا دچار کمبود غذا، عدم بهره‌مندی از محل زندگی مناسب، کمبود دسترسی به آب سالم و سرویس بهداشتی مناسب هستند.

همچنین علاوه بر مواجهه با موانع بیشتر در جریان استخدام و اشتغال، برای دریافت خدمات پزشکی، تجهیزات کمکی یا حمایت شخصی ناچار به پرداخت هزینه‌های اضافی هستند.

- افراد دارای معلولیت با دریافت حمایت و خدمات مناسب می‌توانند در جامعه زندگی و مشارکت کنند. با وجود این حدود ۴۰ درصد از این افراد کمک و حمایت لازم برای این کار را دریافت نمی‌کنند.

- حذف بسیاری از موانع موجود در زندگی افراد دچار معلولیت امکان‌پذیر است. برای این منظور دولت‌ها باید توجه به معلولیت را در دستورکار سیستم بهداشت کشور قرار دهند، به منظور اجرای برنامه‌های خاص برای افراد معلول سرمایه‌گذاری کنند، یک برنامه اقدام و استراتژی ملی تدوین کنند، فرایندهای استخدام و آموزش کارمندان را بهینه کنند، سرمایه‌های لازم برای حمایت از معلولین را تامین کنند، آگاهی و درک عمومی را در رابطه با معلولیت افزایش دهند و در جریان تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های مربوط به افراد معلول، از مشارکت این افراد بهره بگیرند.

- کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت که متن آن توسط اعضای مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسیده است، معلولیت را به عنوان یک موضوع حقوق بشری معرفی کرده و از رعایت حقوق بشر در مورد تمام افراد دچار معلولیت حمایت می‌کند.

تاکنون بیش از ۱۷۰ کشور و سازمان منطقه‌ای این کنوانسیون را امضا کرده‌اند و ۱۳۰ کشور از جمله ایران، این کنوانسیون را به شکل قانون به تصویب رسانده‌اند.
منبع :
پایگاه سازمان جهانی بهداشت
پایگاه سازمان ملل متحد
مترجم : سپیده کاشانی

برچسب‌ها ویروس کرونا سهم_من_در_مهارکرونا سازمان ملل متحد کووید-19 روز جهانی معلولان سازمان جهانی بهداشت معلولیت معلولان پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان ملل متحد کووید 19 روز جهانی معلولان سازمان جهانی بهداشت معلولیت معلولان ویروس کرونا سازمان ملل متحد کووید 19 روز جهانی معلولان سازمان جهانی بهداشت معلولیت معلولان اخبار کنکور افراد دارای معلولیت سازمان جهانی بهداشت افراد دچار معلولیت پاندمی کووید ۱۹ افراد معلول سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۶۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است

به گزارش خبرآنلاین «رانیا» همسر «عبدالله دوم» پادشاه اردن در مصاحبه‌ای که با شبکه خبری ‏«سی‌بی‌اس» داشت، اظهار کرد: «ناکامی جهان در متوقف کردن فجایع و جنایات اسرائیل در غزه، سابقه بسیار خطرناکی را برای مابقی جهان ایجاد می‌کند و زمان آن رسیده که جامعه جهانی از جمله آمریکا از نفوذ سیاسی خود استفاده کرده و اسرائیل را به متوقف کردن جنگ و موافقت با انتقال کمک‌ها مجبور سازد.»

به نقل از ایسنا ملکه رانیا گفت: «فلسطینی‌ها و سایرین در خاورمیانه، ایالات متحده را به‌عنوان یک عامل توانمندساز و تسهیل‌گر اسرائیل در جنگ با حماس می‌دانند. مردم، ایالات متحده را به‌عنوان یک طرف در این جنگ می‌بینند. چون مقامات اسرائیلی می‌گویند که بدون حمایت آمریکا نمی‌توانستند این جنگ را به راه بیندازند. آمریکا ممکن است نزدیک‌ترین متحد اسرائیل باشد، اما یک دوست خوب، دوست را مسوول می‌داند. اقدامات اسرائیل نه تنها خیانت به مردم غزه بلکه در واقع خیانت به تضمین‌ها برای حفظ جان همگی ماست.»

رانیا گفت جهان در حال دریافت «پیام‌های متناقضی» از سوی ایالات متحده است که به گفته او، هم نسبت به مرگ غیرنظامیان در غزه ابراز نگرانی کرده و هم سلاح‌های تهاجمی را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است که علیه فلسطینی‌ها استفاده می‌شود. او از جامعه بین‌المللی خواست تا از اهرم‌های فشاری برای وادار کردن تل‌آویو برای اجازه دادن برای ورود کمک‌ها به غزه و پایان دادن به جنگ استفاده کند و گفت ایالات متحده می‌تواند این کار را با گفتن اینکه به ارائه سلاح‌های تهاجمی به صهیونیست‌ها ادامه نخواهد داد، انجام دهد.

به گفته او، غزه‌ای که ۷ ماه پیش وجود داشت، دیگر «قابل شناسایی» نیست. رانیا گفت: «این جنگ کاملا ویرانگر بوده و بر خلاف آنچه اسرائیل می‌گوید، دفاعی نیست.»

او همچنین با اشاره به اعتراضات دانشجویی در سراسر جهان علیه جنگ غزه و به‌ویژه در آمریکا که برخی به آن برچسب «یهودستیزی» می‌زنند تا آن را از مسیرش منحرف کنند، گفت: «احساسات در حال افزایش است و من فکر می‌کنم مردم از آنچه این دانشجویان به آن اعتراض دارند، غافل شده‌اند. از نظر آنها، مسئله غزه و درگیری فلسطین بیشتر به عدالت اجتماعی مربوط می‌شود. آنها از حقوق بشر، حقوق بین‌الملل و اصولی که زیربنای حقوق بین‌الملل هستند، دفاع می‌کنند. آنها برای آینده‌ای که قرار است به ارث ببرند، مبارزه می‌کنند.»

همسر پادشاه اردن افزود: «این احساس وجود دارد که قوانین انسانی به صورت گزینشی اجرا می‌شوند، بی‌عدالتی وجود دارد و زندگی ما بی‌ارزش است، این مساله‌ای است که باور دارم قطعا باعث از دست رفتن بخش بزرگی از اعتبار آمریکا شده و نیز باعث می‌شود ما در مورد رویکردمان درباره ساختار جهانی بازنگری کنیم.»

او در ادامه گفت: «زمانی که هم‌پیمانان اسرائیل نتوانستند آن را متوجه مسوولیتش در کارهایش کنند، فرهنگ فرار از مجازات ایجاد شد و این شرایط ده‌ها سال است که وجود دارد و اسرائیل احساس می‌کند که از هر قانون و استاندارد بین‌المللی مستثنا است؛ شما یا بخشی از جامعه جهانی هستید و به قوانین و اصول پایبندید، یا اینکه یک طرف طرد شده هستید.»

رانیا در ادامه تاکید کرد: «غزه در حال حاضر نمونه‌ای کوچک از هرج و مرج جدید جهانی و نشانه فروپاشی استانداردهای بین‌المللی و بازگشت این اصل است که "بقا برای قوی‌ترین است" و فکر می‌کنم این نه تنها برای منطقه ما بلکه برای کل جهان بسیار خطرناک است.»

همسر پادشاه اردن درباره شرایط انسانی موجود در غزه هم گفت: «شهرها کاملا به زمین‌هایی بایر تبدیل شدند، کودکانی شاد که در مرحله رشد بودند، به پوست و استخوان تبدیل شدند، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در منطقه‌ای محاصره شده زندگی می‌کنند.»

او ضمن درخواست از جامعه جهانی برای ممانعت از یورش گسترده رژیم صهیونیستی به رفح، این عملیات را «پایان کار ساکنان غزه» توصیف کرد که «از ابتدای جنگ به صورت برنامه‌ریزی شده به جنوب نوار غزه سوق داده می‌شوند.»

رانیا در پایان این گفت‌وگو، جنگ علیه غزه را «یکی از بزرگ‌ترین لشکرکشی‌های تاریخ معاصر» دانست «چرا که بسیاری از مردم را از خانه‌هایشان دور کرده و باعث شده که آنها احساس کنند عدالتی در جهان وجود ندارد، اما این جنگ نه اسرائیل و نه جهان را به مکانی امن‌تر تبدیل نمی‌کند.»

این مصاحبه در حالی انجام شد که رئیس‌جمهور آمریکا قرار است طی روزهای آینده با عبدالله دوم، پادشاه اردن دیدار کند. دولت بایدن همچنین با ضرب‌الاجلی مواجه است تا در روزهای آتی به کنگره اعلام کند که آیا رژیم صهیونیستی از سلاح‌های آمریکایی مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده می‌کند یا خیر.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903387

دیگر خبرها

  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • گزارش گاردین از سربازان فراری اوکراین؛ «نمی‌خواهیم بمیریم»
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار/ فرصت یک ماهه برای متناسب سازی محیط